,

Etkinlik: TARDIS Tag


   Youtube'da Sue Moro'nun başlattığı, Vampirella'nın bloguna taşıdığı TARDIS Tag etkinliğine katılmamak olmazdı ;) Doctor Who izleyicileri TARDIS'i bilirler, bilmeyenler için de kısaca açıklayayım. TARDIS, ismini Time And Relative Dimension In Space (Uzay ve Zamanda İzafi Boyut) kelimelerinin ilk harflerinden alan; bir zamanlar Gallifrey adlı gezegende yaşayan Zaman Lordları tarafından yetiştirilen bir zaman makinesidir. 
   Etkinliğe katılmak için soruları cevaplamak yeterli! Katılmak isteyenler, cevaplarını yorum olarak gönderebilir ya da etkinliği işlediği sosyal medya linkini yazabilirler :)
   Etkinlik soruları ve benim cevaplarım nelermiş bakalım...

1. Durak: Geçmişe yolculuk yapıyorsun. (Hangi tarihi/eski kitabın içine yolculuk yapacaksın ve neden?)
Helen of Troy/Truvalı Helen. Helen ve Paris'i savaştan uzaklaştırıp mutlu sona kavuşturmayı isterdim :)

2. Durak: Orta Çağ’a yolculuk yapıyorsun. (Hangi fantastik kitabı ziyaret edeceksin?)
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring/Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği. Bag End/Çıkın Çıkmazı'na uğrayıp Bilbo ve Frodo'yu ziyaret etmek, birlikte bir bardak çay eşliğinde ayaklarımızı şömineye karşı uzatmak fena olmazdı ;)

3. Durak: TARDIS’i uzaya götürüyorsun. (Hangi bilim kurgu kitabını ziyaret edeceksin?)
Across the Universe/Evrenin Ötesi. Belki, TARDIS'i kullanarak Godspeed'i varacağı gezegene sağ salim götürebiliriz ^_^

4. Durak: Eve dönme vakti geldi ama TARDIS kazara alternatif bir evrene geçiş yapıyor. (Hangi distopyaya iniş yaparsın ve düzene sokmaya çalışırsın?)
Gone/Yoklar. Bu çocukların kesinlikle, ne yaptığının bilincinde olan bir yetişkine ihtiyacı var.

5. Durak: TARDIS çocuklarla dolu bir başka bir evrene geçiyor. (Hangi çocuk kitabına giderdin ve neden?)
Harry Potter and the Goblet of Fire/Harry Potter ve Ateş Kadehi. Weasley ikizleriyle Quidditch Dünya Kupası finalini izlemek keyifli olurdu ;)

6. Durak: TARDIS sonunda bulunduğun evrene geri dönüyor ve günümüz dünyasına iniş yapıyorsun. (Hangi çağdaş/contemporary romana yolculuk yaparsın ve neden?)
Shadows/Gölgeler. Şu kızın, Alex'in çektiği kadar kimse çekmedi bu kitapta. Değer verdiği kişileri arayıp bulmasında yardımcı olmayı isterdim.


post signature
Paylaş:

1 yorum: