, , , , , ,

Yorum: J.K. Rowling - Ozan Beedle'ın Hikâyeleri


Kitabın Adı: Ozan Beedle'ın Hikâyeleri
Yazarı: J.K. Rowling
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları
Orijinal Adı: The Tales of Beedle the Bard
Çeviri: Sevin Okyay, Kutlukhan Kutlu
Basım Yılı: Temmuz 2011, 2. Baskı
Sayfa Sayısı: 104

   Uzun zamandır almayı düşündüğüm Ozan Beedle'ın Hikâyeleri, aldıktan sonra da kitaplığımda bir süre okunmayı bekledi. Kitap, geçtiğimiz günlerde gözüme takılmasaydı hâlâ okunmayı bekleyecekti :)
Devamı spoiler içerir.
   Kitapta; Büyücü ve Zıplayan Kazan, İyi Kader Çeşmesi, Sihirbazın Kıllı KalbiBabbitty Rabbitty ve Kıkırdayan Kütüğü ve Üç Kardeşin Hikâyesi olmak üzere 5 adet hikâye bulunuyor. Hikâyelerin arasında J.K. Rowling'in kendi çizimlerini de var. Kitabın başında J.K. Rowling tarafından yazılmış bir giriş ve kitabın sonunda da Children's High Level Group'un Eşbaşkanı tarafından yazılmış bir teşekkür notu mevcut. Ayrıca her hikâyenin sonunda Albus Dumbledore'un hikâyeler üzerine notlarını bulmak mümkün.
   Sonuncu hikâye, Harry Potter ve Ölüm Yadigârları filminde animasyon şeklinde gösterilmişti. Hikâyeyi okumayı sabırsızlıkla beklemiştim. Nitekim içlerinden en çok sevdiğim de bu oldu ^_^
   Nasıl mugglelar gece yatmadan önce çocuklarına Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler'i ya da Uyuyan Güzel'i anlatıyorsa büyücüler de bu hikâyeleri anlatıyor. Fakat bu hikâyeleri, muggle masallarından ayıran keskin bir özellik var: Her hikâye mutlu sonla bitmiyor. Hatta, çocukları eğiten ve büyü dünyasındaki gerçekleri anlamasına yardımcı olan hikâyelerden bazıları korkutucu ayrıntılar içeriyor.
   Kitap bana çok kısa geldi, keşke kitapta daha fazla hikâye bulunsaydı. Sanırım kitaptaki tek olumsuzluk buydu.
   Kitap, bilgilendirici ve akıcıydı. Büyü dünyasını öyle çok özlemişim ki okurken kendimi eve dönmüş gibi hissettim :)
   Ozan Beedle'ın Hikâyeleri, Harry Potter'ın sihir dolu dünyasını özleyenler için tadımlık bir kitap. Muggleların dünyasından biraz olsun uzaklaşmak ve o büyülü dünyanın kapısını aralamak isteyenlere tavsiye ediyorum ;)

Kitaptan küçük bir alıntı:
Böylece dövüşken bir adam olan en büyük kardeş, varolan bütün asalardan daha güçlü bir asa istemiş; sahibi için her düelloyu kazanacak bir asa; Ölüm'ü fethetmiş olan bir büyücüye layık bir asa!
-Sayfa 85



ARKA KAPAK



post signature
Paylaş:

3 yorum: