, , , , ,

Yorum: Dexter - 8. Sezon 1. Bölüm


Birçok dizi sezon arası tatiline girerken Dexter gibi birkaç dizinin de yeni sezonları başladı. Geçtiğimiz sezon Debra'nın LaGuerta'yı vurmasıyla sonlanmıştı. Dexter, kısa süreliğine de olsa rahatlamış ve eski yaşantısına geri döneceğini ummuştu. Fakat yeni sezonla birlikte Dexter'ın rahata ermeyeceği anlaşılıyor.




Devamı spoiler içerir.




Olanlardan sonra Debra, polislikten biraz uzaklaşıp ödül avcılığına girişerek Dexter'dan ve LaGuerta'nın ölümünden biraz olsun uzaklaşmış oluyor. Debra'nın bu tarz bir hareket yapmasını bekliyordum. Yine de Debra, iyi idare ediyor gibi görünüyor.

Dexter içinse durum farklı... LaGuerta, ona göre, işlerine burnunu sokan ve ortadan kaldırılması gereken bir engeldi. Ortadan kaldırıldığına göre, işler eski hâline dönebilir. Fakat Debra'nın davranışları, Dexter'ı düşünmeye itiyor: Ya Debra, bunu kaldıramazsa?


Dexter'ın tek problemi Debra'yla arasının bozuk olması değil. Miami'ye bir davada yardımcı olmak için gelen ve Başkomiser Matthews'ın eski bir arkadaşı olan bayan bir nöropsikiyatrist var. Dexter ve bu kadın arasında geçen yukarıdaki diyalogtan anlaşılacağı üzere kadın, Dexter'ı çözmüş durumda. Fakat kadın, Dexter'ı ihbar etmek yerine ondan yardım elini uzatmasını istiyor. Fakat bu, ileride Dexter'ın yardımına ihtiyacı kalmadığı zaman Dexter'ın kim olduğunu ortaya çıkarmayacağı anlamına da gelmiyor tabii.

Dexter'ın son sezonu olan 8. sezona güzel bir giriş yaptığını düşünüyorum. Şimdiden Dexter biteceği için üzülsem de 8. sezonu, özellikle dizinin finalini merakla bekliyorum ;)

post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder