, , , , , , , ,

Yorum: Rebecca Dessertine & David Reed - Oğullar Savaşı (Supernatural, #6)


Tür: Fantastik, Paranormal
Goodreads Puanı: 3.94 (560 oy)
Orijinal Adı: War of the Sons
Yayınevi: Artemis Yayınları
Çeviri: Zeynep Heyzen Ateş
Basım Yılı: 2012
Sayfa Sayısı: 340
Sam ve Dean'in annesi, esrarengiz ve şeytani bir güç tarafından tam yirmi yedi yıl önce öldürülmüştü. O günden sonra Sam ve Dean'in babası, Amerika'nın arka sokaklarında, karanlık köşelerde yaşayan doğaüstü yaratıklar hakkındaki her şeyi iki kardeşe öğretecekti. Bu yaratıkların nasıl yok edileceğini de...

Lucifer'ın peşine düşen iki kardeş, Güney Dakota'daki ufak bir kasabada, kendine Don diyen bir melekle karşılaşıyor. Bu meleğin onlara ilginç bir teklifi var...

Meleğin teklifini kabul eden iki kardeş, evlerinden çok uzaklara, Şeytan'ın herkesten gizlediği bir sırrı öğrenmeye gönderiliyor.

Popüler televizyon dizisindeki karakterlerin önceden yayınlanmamış maceralarını konu alan yepyeni bir Supernatural kitabı.
Supernatural'ı yıllardır takip eder, izlerim. İzlediğim ilk yabancı dizilerden biri olduğu için bendeki yeri ayrıdır. Dizinin bir aralar saçmalamaya başladığı zamanlar olmuştu, o zamanlarda bile bağrıma basıp izlemiştim, o derece severim ben bu diziyi. İşte bu yüzden, dizinin kitaplarının çıktığını duyunca ilk kitabı almadan önce biraz tereddüt etmiştim. Diziyle aynı tadı veremeyeceğini düşünmüştüm. Fakat dizinin şimdiye kadar okuduğum bütün kitapları Supernatural tadında, buna Oğullar Savaşı da dahil.

Kitabın ilk sayfalarında romanın Supernatural'ın hangi bölümünden sonra yaşanan olayları ele aldığını belirten bir yazı bulunuyor. Serinin diğer kitaplarında böyle bir yazı gözüme çarpmamıştı. Oğullar Savaşı'nda böyle bir bilgilendirmeye yer verilmesi, dizinin takipçileri için büyük artı.

Kitap, konusunun farklılığı itibariyle hem diziden hem de seriden ayrılıyor. Zaman yolculuğu Supernatural'da bir ya da iki kez gördüğümüz, sık işlenmeyen bir konu. Oğullar Savaşı'nda yer alan bu tema, senaryodakiler kadar başarılı. Bu başarıda, kitabın yazarlarından birinin Supernatural'ın yapımcısının asistanı olmasının da payı var, tabii.

Karakterler, konu ve kurgu Supernatural'ı aratmıyor. Fakat kitabın diziyle örtüşmeyen bazı kısımları da yok değil. Bu tutarsızlıklar, dizi ile film arasındaki bağlantıyı incelttiğinden dizinin takipçileri için kafa karıştırıcı olabilir. Kitabın yazarları ile dizinin senaristleri arasında bağlantılar olduğu halde böyle tutarsızlıkların yaşanması beni şaşırttı. Umarım serinin sonraki kitaplarında bu tarz olumsuzluklarla karşılaşmayız.

Oğullar Savaşı Dean'in esprileriyle renklenen, aksiyon ve macera dolu, eğlenceli bir kitap. Betimlemeleri, kurgusu ve akıcı diliyle Supernatural izliyormuşsunuz gibi bir hava yaratıyor. Kitap ile dizi arasındaki tutarsızlıklar olmasaydı kitap benden tam puan alacaktı.



Dean oflayarak mönüyü kapadı. "Dinle küçükhanım, şimdiye kadar iyi idare ettiğini biliyorum ama şunu bil, sana da babana da güvenmiyorum. Hiçbir kadın, gözünü kırpmadan bir erkeğin suratına silah doğrultamaz. Geçmişinizi bilmiyorum ve bilmek de istemiyorum. Ama deneyimlerime göre, silah çeken güzel kadınlar, insanın başını belaya sokmaktan başka bir işe yaramaz. Bu yüzden senden uzak duracağım. Buraya parşömeni almaya geldik. Sonra eve döneceğiz. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içinmiş gibi davranabiliriz ama önemli olan, zamanı geldiğinde herkesin kendi üzerine düşeni yapması." Julia ne irkildi ne kızardı. "Demek güzel olduğumu düşünüyorsun?"





post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder