, , , , , , , , , , , , ,

Yorum: Thor: The Dark World (2013)

Tür: Aksiyon, Fantastik, Macera
IMDb Puanı: 7,6 (86.282 oy)
Türkçe Adı: Thor: Karanlık Dünya
Yönetmen: Alan Taylor
Oyuncular: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Christopher Eccleston...
Vizyon Tarihi: 1 Kasım 2013
Süre: 112 dk.
Tanrıların dünyanın ötesindeki mücadelesi devam ediyor. İlk filmde babası tarafından güçleri elinden alınarak dünyaya sürgün edilen Thor, kendisini yenilmez yapan çekicini yeniden kullanmaya ve kendi hükümdarlığı olan Asgard’a geri dönmeye hak kazanmıştı. Ölümsüz Thor, Buz Devleriyle işbirliği yapan ve hükümdarlığı ele geçirmeye çalışan kardeşi Loki'den sonra şimdi de antik Dark Elves güçleriyle çarpışacak. Kudretli Malekith tarafından yönetilen bu güçler evreni tekrar karanlığa gömmeye çalışacak. Dünyayı ve 9 Diyarlar’ı, Odin ve Asgard’ın bile karşı koyamadığı bir düşmandan kurtarmaya çalışan Thor bu yolculukta, dünyalı Jane Foster ile yeniden bir araya gelecek ama dünyalı dostları kurtarması için hayatındaki bazı şeyleri de feda etmesi gerekecek.
Thor: The Dark World'ün yorumu da vizeler nedeniyle geciken yazılardan biri. Aslında filmi, vizyona girdikten bir hafta sonra izlemiştim. Filmi sinemada izlemekten ziyade evimin rahatlığında izlemeyi düşünüyordum. Fakat filmin dvdsinin çıkmasını daha fazla bekleyemedim ve sinemaya gittim. İyi ki de gitmişim diyorum, çünkü filmi -Loki'yi- 3D izlemek muhteşemdi.

Filmi, ilkiyle kıyaslamak istemiyorum zira odak noktaları çok farklı. Yine de bu film, ilk filmden daha eğlenceli, daha heyecanlı ve daha çok Loki sahnesi olan bir filmdi. Thor'un bizim dünyamızda yaşadıkları, başına gelenler oldukça komikti, gülümsemeden edemedim. Fakat adam Asgard'a dönünce nedense birden ciddileşiyor, bana mı öyle geliyor bilmiyorum... Eski halini de özlüyorum ama bu ciddi ve olgun Thor çok iyi olmuş bence.

Film, Kara Elfler ve diğer dünyalarla ilgili birçok aksiyon sahnesi barındırıyor. Doctor Who'nun 9. Doctor'ı Christopher Eccleston, Kara Elfler'in hükümdarı Malekith'i canlandırıyor. Filmin başında kendisini makyajından dolayı çıkaramamıştım ama sesini tanımıştım :) Eccleston'ı -Doctor olarak olmasa da- yeniden görmek güzeldi. Oyunculuk performansı da oldukça başarılıydı.

Thor: The Dark World'de, Thor'dan çok Loki sahnesi bulmak mümkün. Hatta arkadaşlarla filmin adının Loki olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağını düşünmüştük. Tabii benim bundan bir şikayetim yok, bana kalsa 112 dakika boyunca Tom Hiddleston'ı/Loki'yi izleyebilirim :D Filmin Loki ağırlıklı olmasının sebebi, biraz da olayların Loki'nin üzerinden yürümesi olabilir diye düşünüyorum. Birçok olayın ucu dolaylı ya da dolaysız olarak Loki'ye dokunuyor. Biz de Loki'nin vereceği kararları neye dayanarak verdiğini izliyoruz. Hissettikleri, düşündükleri ve kişiliği hakkında bu film sayesinde daha çok bilgi sahibi olduğumu düşünmüştüm, ta ki son sahneyi izleyene kadar. Gerçi, film boyunca Loki'ye odaklandığım için bir şeyler yapacağını tahmin etmiştim ama böylesini değil. Seyircileri şaşırtan böyle sonları çok seviyorum yahu ^_^ Spoiler vermemek için filmin sonunu yazmıyorum ama beklediğimden çok daha iyi, tatmin edici bir son olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca filmde, seyirciyi şaşırtmayı amaçlayan başka birçok sahne vardı. Ama bir olay vardı ki, beni derinden etkiledi. O sahneyi izlerken senaristler bunu yapmaz, yapamaz diyordum. Ama yaptılar ve o sahnede gerçekten de gözlerim doldu. Gözlerimin dolduğu diğer sahneler ise Loki ile ilgili olanlardı. Hapsedildikten sonra yaşadıklarını görünce, Loki'ye sarılıp her şeyin geçeceğini mırıldanmak istedim. Loki fanı olmayan seyirciler Loki'nin üstüne fazla gitmezse, bence senaristler de bizim gibi düşünüp Loki'ye daha fazla çektirmezler gibime geliyor. Evet, bence bunu tüm dünyaya yayalım ve senaristleri, Loki'nin Asgard ve diğer diyarlar için en uygun hükümdar olduğuna ikna edelim. Laf yine Loki'ye geldi, her neyse... :D

Filmi sinemada izlememin en büyük nedeni tabii ki de 3D teknolojisinden faydalanmaktı :) Evde izleseydim filmden bu kadar etkilenmezdim. Ve son olarak, filmi sinemada izleyecekseniz film bitince koltuğunuzdan ayrılmayın. Filmin sonunda, sizi bekleyen minik bir sahne var. Genelde Marvel bu tarz eylemlerde bulunabiliyor, iki Marvel filmini bu sahnelerle birbirine bağlayabiliyor. İzlemeyince aradaki bağlantıyı kurmakta güçlük çekebilirsiniz.

Thor: The Dark World, dozunda aksiyon sahneleri ve şaşırtıcı sonuyla hayal kırıklığına uğratmayan bir film. Bolca Loki sahnesi görmek için filme gidenlerin ise sinema salonundan memnun bir şekilde ayrılacaklarını düşünüyorum. Thor'un sıradaki filmini dört gözle beklemekteyim, bundan sonra neler olacak çok merak ediyorum.


post signature
Paylaş:

1 yorum:

  1. Christopher vardı ya. CHRISTOPHER <3 Adamım benim. O yeter :')

    YanıtlaSil