, , , ,

Tanıtım: Scott Lynch - Locke Lamora'nın Yalanları (Gentleman Bastard, #1)

Goodreads Puanı: 4,27 (67.106 oy)
Orijinal Adı: The Lies of Locke Lamora
Yayınevi: İthaki Yayınları
Çeviri: Cihan Karamancı
Liste Fiyatı: t 25,00
Sayfa Sayısı: 584
"Boğazında kanayan bir kesik olsa ve bir hekim o kesiği dikmeye çalışsa Lamora iğney­le ipliği çalar ve kahkahalar atarak geberip gider. Çocuk... çok fazla çalıyor."

Camorr şehri, tarihi boyunca pek çok soysuzluğa, yolsuzluğa, uğursuzluğa, hırsızlığa tanıklık etmiş, büyülü atmosferinde her birini tek tek sindirebilmiştir; Camorr'un Belası'nın ismi şehrin nemli duvarlarında yankılanana dek...

Camorr'un Belası'nın yenilmez bir silahşor, usta bir hırsız, duvarlardan geçebilen bir hayalet ve fakirlerin dostu olduğu söylenir.

İşte o efsanevi "Bela", gözü kara ve becerikli Locke Lamora'dır. Locke kimsenin beceremediği bir ustalıkla zenginleri soymasına rağmen, bir başka efsanedeki büyük okçunun aksine çaldıklarından fakirlere tek bir kuruş bile koklatmaz. Locke'un tüm kazancı kendisi ve isimlerinin hakkını fazlasıyla veren hırsızlar çetesi Centilmen Piçler içindir.

Onların sahip olduğu tek ev olan ve her türlü dümen, hile ve numaralarını gerçekleştirdikleri kadim Camorr şehrinin kaprisli ve renkli yeraltı dünyası, içten içe çürümekte ve gizli bir savaş yüzünden parçalanmaktadır. Tek ayak üzerinde onlarca yalan söyleyen Locke ve çetesi, bu büyülü dünyada bu kez tek ayaklarını bile yere basamadan içerisine düştükleri ölüm oyunundan kurtulmak zorundadır.

"Locke Lamora'nın Yalanları en sevdiğim on kitap arasında bulunuyor. Belki de ilk beştedir. Kitabı okumadıysanız, okumalısınız. Okuduysanız, muhtemelen yeniden okumalısınız..."
-Patrick Rothfuss

"Canlı, orijinal ve çekici. Muhteşem bir şekilde yazılmış."
-George R. R. Martin
İthaki Yayınları şu sıralar, ilgimi çeken bütün kitapları bir bir çıkarıyor. Locke Lamora'nın Yalanları da bu kitaplardan biri. Konusundan çok kapağına gözüm takılmıştı. Bir de şu iki yazarın -Patrick Rothfuss ve George R. R. Martin- kitap hakkındaki düşüncelerini görünce, kitabı iyice merak ettim :)

Kitaba başlayalı çok olmadı, aynı anda birden çok kitabı birden okuduğum için biraz yavaş gidebilirim. Kitabı birkaç hafta içinde bitirip yorumunu bu ayın sonuna kadar yazmayı planlıyorum ^_^

post signature
Paylaş:

4 yorum:

  1. Kapağı nefis gerçekten!
    Ben de merak ettim, okuyunca yorumla mutlaka. :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yazıyı böyle paylaşarak yapmak istediğim şeyi yapmışsın... İzin var mı, ben de yapabilir miyim benzer bir yazıyı :D

    YanıtlaSil