, , , , ,

Tanıtım: Amie Kaufman & Meagan Spooner - Benim Uzak Yıldızım (Starbound, #1)

Goodreads Puanı: 3,96 (27.080 oy)
Orijinal Adı: These Broken Stars
Yayınevi: Go Kitap
Çeviri: Ebru Sürmeli
Liste Fiyatı: t 17,00
Sayfa Sayısı: 520
O GECENİN, DEVASA UZAY GEMİSİ İKARUS'TAKİ diğer gecelerden hiçbir farkı yoktur. Ta ki o büyük felaket gerçekleşene ve İkarus yakınlardaki bir gezegene düşene dek. Elli bin yolcu kapasiteli gemiden yalnızca iki kişi kurtulmuştur: Evrenin en zengin adamının kızı Lilac LaRoux ve genç bir savaş kahramanı olan Binbaşı Tarver Merendsen.

Binbaşı Merendsen, Lilac gibi kızların insanın başına beladan başka bir şey getirmediklerini uzun zaman önce öğrenmiştir. Lilac da, Tarver’ın kendi iyiliği için, onu kendisinden uzak tutması gerektiğinin farkındadır. Ama ıssızlığın ortasında hayatta kalabilmek için birbirlerine ihtiyaçları vardır. Açlık, soğuk ve vahşi hayvanlara bir de Lilac’ın duyduğu fısıltılar eklenince birbirlerine güvenmekten başka çareleri kalmaz. Ne var ki çok geçmeden, onları birbirlerinin kollarına iten bu trajediden büyük bir aşk doğar. Artık kurtulup kendi gezegenlerinde bir ömür ayrı kalmaktansa düştükleri bu ıssız gezegende birlikte olmayı tercih ederler.

Ama her adımda onları takip eden gizemli fısıltıların ardındaki gerçeği öğrenmeleriyle her şey bir anda değişir. Lilac ile Tarver o gezegenden ayrılsalar bile artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Nefes kesen bilim kurgu üçlemesinin ilk kitabı, Benim Uzak Yıldızım, zaman ve mekân tanımayan sonsuz bir aşkın hikâyesi...
İlgi çekici kapağıyla gözüme takılan Benim Uzak Yıldızım, 16 Mayıs'tan itibaren raflardaki yerini aldı. Ben de heyecanla kitabı getirecek kargoyu bekliyorum ^_^ Kitabı henüz elime alıp incelemesem de, Go Kitap kalitesini bildiğim için aşağı yukarı bir fikrim var :) Bu kadar çok sayfaya, kaliteli ve orijinal basıma 17 lira çok uygun bir fiyat; konusu ilginizi çektiyse bu kitabı kaçırmayın, derim ;)

Yayınevinin facebook sayfasında kitabın kapak oylaması yapılmıştı. Birçok okurla birlikte benim de istediğim, orijinal kapaktaki puntoya çok benzer puntolu kapak seçildiği için de ayrıca mutluyum ^_^

Haftaya finallerim başladığı için, bu güzelliği ancak 2 hafta sonra elime alabilirim. Final haftası demek; kitaplardan, dizi ve filmlerden biraz kopacağım demek oluyor. Ama bekleyin, dönüşüm çok güzel olacak ;)

post signature
Paylaş:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder